IPad sạc không vào pin? 10 cách khắc phục nhanh chóng

Rate this post

Nëse jeni në një situatë iPad nuk po ngarkohet me bateri Më pas referojuni 10 mënyrave të thjeshta për ta rregulluar atë! Dhe sigurisht, përpara se të kërkoni një zgjidhje, sigurohuni që iPad juaj të jetë duke përjetuar një nga këto:

 • iPad shfaq fjalët “Nuk po ngarkohet” ose “Nuk po ngarkohet” – duke treguar se iPad nuk po karikohet ose nuk po karikohet me ndërprerje.

 • iPad-it i ka mbaruar bateria dhe fiket, por karikuesi nuk ndizet.

 • Kur është futur në prizë, ngarkuesi aktualisht po karikohet, por jo deri në % bateri.

Njihuni me disa shenja që tregojnë se iPad nuk po karikohet në bateri

Njihuni me disa shenja që tregojnë se iPad nuk po karikohet në bateri

Rregulloni që iPad të mos karikohet në bateri për shkak të karikuesit, kabllos së karikimit, burimit të energjisë

Sinjali: Kur futni karikuesin iPad, përqindja e baterisë nuk rritet, por kur e zëvendësoni me një karikues tjetër, iPad ka ende një bateri normale.

Shkaku mund të jetë:

 • Koka e karikimit dhe karikuesi janë të shtrembëruara, të dëmtuara nga ndikimi ose për shkak të përdorimit të gjatë.

 • Këmbët e kordonit të karikimit janë të ndotura, të oksiduara dhe pengojnë rrjedhën e energjisë elektrike.

 • Karikues dhe kordoni iPad jo origjinal, me cilësi të dobët.

 • Ngarkoni iPad me një bankë energjie shumë të ulët (5V – 1A).

 • Furnizimi me energji elektrike po dridhet, priza elektrike është e lirshme, e pasigurt.

Si të rregulloni:

Sigurohuni që të përdorni kordonin e duhur të karikimit për iPad

Kontrolloni kordonin e karikuesit dhe karikuesin për t’u siguruar që nuk është dëmtuar duke u përpjekur të karikoni një iPad tjetër për të parë nëse bateria është ndezur. Nëse po, shkaku i mos karikimit të iPad në bateri mund të jetë vetë pajisja, jo kordoni i karikimit. Nëse jo, gjeni karikuesin origjinal për ta karikuar.

Kontrolloni karikuesin, kabllon e karikimit

Në të njëjtën mënyrë, përdorni këtë karikues dhe kabllo për të provuar një iPad tjetër. Ju ndryshoni kordonin e karikimit dhe karikuesin nga ana tjetër për ta kontrolluar. Nëse nuk mund të karikohet, duhet të zëvendësoni karikuesin, kabllon e re të karikimit në varësi të pjesës së dëmtuar. Nëse mund të ngarkohet, duhet të kontrolloni përsëri iPad-in tuaj për të gjetur gabimin dhe si ta rregulloni atë.

Ju lutemi kontrolloni karikuesin dhe kabllon e karikimit për t'u siguruar që funksionon siç duhet

Ju lutemi kontrolloni karikuesin dhe kabllon e karikimit për t’u siguruar që funksionon siç duhet

Ndryshoni burime të ndryshme të energjisë

Kur testoni karikuesin, duhet të provoni të ndryshoni burime të ndryshme të energjisë për të kontrolluar nëse problemi është shkaktuar nga priza elektrike. Përveç kësaj, nëse futni karikuesin në prizë dhe shihni që bateria nuk është ndezur, por ngarkuesi ose iPad është jashtëzakonisht i nxehtë, mund të jetë për shkak të dridhjes së furnizimit me energji elektrike, duke shkaktuar shkurtimin e mikroçipëve të iPad.

Shënim: Nuk duhet të karikoni me një bankë energjie ose përmes portës USB të laptopit, sepse këto burime të energjisë janë me fuqi të ulët, jo të mira për baterinë e iPad.

Tham Khảo Thêm:  Tổng đề ❤️ Các tổng 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 có bao nhiêu con số?

Rregulloni problemin e mos karikimit për shkak të pinit të karikimit të iPad

Sinjali: Kur futni karikuesin në prizë, iPad nuk e rrit përqindjen e baterisë dhe ka ndryshuar me shumë karikues të tjerë, por ende nuk e rrit baterinë.

Arsyeja:

 • Për shkak të përdorimit afatgjatë, shumë papastërti shkaktojnë bllokim në portën e karikimit të iPad.

 • Porta e karikimit është dëmtuar/liruar për shkak të goditjes.

 • Porta e karikimit është e lagur, duke bërë që kunja e karikimit të ndryshket, lidhjet të jenë të dobëta dhe karikimi të dridhet.

Si të rregulloni: Kontrolloni dhe pastroni portën e karikimit dhe pinin e karikimit të iPad.

Duhet të vëzhgoni portën e karikimit në iPad për të parë nëse ka kushte të tilla si: ka papastërti në portën e karikimit, porta e karikimit është e gërvishtur duke bërë që kunja e karikimit të mos mund të futet, porta e karikimit është e ndryshkur, etj.

Kontrolloni portin e karikimit të iPad për gabime

Kontrolloni portin e karikimit të iPad për gabime

Në rast se porta e karikimit ka papastërti, ndryshk, mënyra më e thjeshtë për të rregulluar situatën që iPad nuk ngarkon në bateri është pastrimi i portës së lidhjes duke:

 • Përdorni një shkop SIM ose një kruese dhëmbësh bambuje për të hequr papastërtitë në portën e karikimit.

 • Përdorni një shtupë pambuku të zhytur në alkool ose zgjidhje të specializuar pastrimi për të pastruar portën e karikimit të iPad.

 • Përdorni një kanaçe me ajër të kompresuar për të spërkatur portën e karikimit për të larguar pluhurin.

Përveç kësaj, nëse porta e karikimit të iPad-it është e dëmtuar ose e shkurtuar, duhet ta sillni pajisjen në një strukturë garancie për mirëmbajtje në kohë.

Pastroni portën e karikimit të iPad për të rregulluar gabimin e karikimit që nuk hyn në bateri

Pastroni portën e karikimit të iPad për të rregulluar gabimin e karikimit që nuk hyn në bateri

Rregulloni situatën e mos karikimit për shkak të gabimit të softuerit iPad

Sinjali: Në rast se i keni kontrolluar të gjitha gabimet e mësipërme dhe ende nuk e keni zgjidhur problemin e mos karikimit të iPad, shkaku mund të jetë një gabim i softuerit.

Arsyeja:

 • Sepse sistemi i ri operativ nuk është përditësuar për të rregulluar gabimet e softuerit.

 • Për shkak të funksionimit të iPad me kapacitet të tepruar për një kohë të gjatë, shpesh nxehet.

 • Sepse ka shumë aplikacione që funksionojnë vazhdimisht në sfond, duke shkaktuar gabime…

Si të rregulloni:

Sigurohuni që iPad të jetë në kushte standarde të temperaturës së funksionimit

iPad mund të nxehet për shkak të aktivitetit të tepërt për një kohë të gjatë, duke e lënë në një mjedis me temperaturë të lartë si p.sh. në makinë, në rrezet e diellit direkte etj. Kur pajisja është shumë e nxehtë, ajo mund të ndalojë së ngarkuari.

Prandaj, përpara se të karikoni, duhet të kontrolloni temperaturën e pajisjes. Nuk duhet të karikoni kur pajisja është shumë e nxehtë, por duhet ta lini pajisjen të pushojë, të ndalojë së punuari, ta hiqni pajisjen nga një mjedis me temperaturë të lartë për të reduktuar nxehtësinë. Më pas provo ta karikosh sërish dhe kontrollo nëse pajisja mund ta pranojë karikimin.

Mbinxehja e pajisjes mund të jetë shkaku që iPad të mos ngarkojë baterinë

Mbinxehja e pajisjes mund të jetë shkaku që iPad të mos ngarkojë baterinë

Rinisni iPad

Rinisja e pajisjes mund të ndihmojë në rregullimin e shumë aplikacioneve që funksionojnë në sfond që shkaktojnë gabime në karikimin e iPad. Për të rifilluar iPad:

 • Për iPad pa butonin Home: Shtypni shkurt dhe lëshoni butonin e rritjes së volumit => Shtypni shkurt dhe lëshoni butonin e uljes së volumit => Shtypni dhe mbani shtypur butonin e ndezjes derisa iPad juaj të riniset.

 • Për iPad me butonin Home: Mbani të shtypur butonin e energjisë dhe butonin Home në të njëjtën kohë => Mbani të dy butonat derisa ekrani të riniset dhe të shfaqë logon e Apple.​

Tham Khảo Thêm:  Tả một cơn mưa (Sơ đồ tư duy) Dàn ý & 35 bài văn tả cơn mưa lớp 5

Si të rindizni iPad me butonin Home

Si të rindizni iPad me butonin Home

Rivendos DFU

Rivendosja e DFU është një metodë për të rikthyer pajisjen në gjendjen e saj të paracaktuar të fabrikës për të eliminuar shkaqet e gabimeve të shkaktuara nga aplikacionet që funksionojnë në sfond në telefon.

Sigurohuni që të kopjoni një kopje të të dhënave të iPad-it tuaj përpara se të rivendosni. Përndryshe, kur ta ktheni pajisjen në formatin origjinal, fotot, videot, kontaktet, etj. do të humbasin.

Duke bërë:

Me versionin iPad Pro 2018 (pa butonin Home):

 • Hapi 1: Instaloni iTunes në kompjuterin tuaj. Hapni iTunes, lidhni iPad me kompjuterin.

 • Hapi 2: Fikni pajisjen.

 • Hapi 3: Shtypni dhe lëshoni butonin e rritjes së volumit => Shtypni dhe lëshoni butonin e uljes së volumit => Shtypni dhe mbani butonin e ndezjes deri në rrëshqitësin “Rrëshqitje për të fikur” shfaqet => Lëshoni butonin, rrëshqisni rrëshqitësin për të fikur iPad.

Zvarritni rrëshqitësin

Zvarritni rrëshqitësin “rrëshqitje në çaktivizim” për të fikur energjinë

 • Hapi 4: Mbani të shtypur butonin e energjisë në pjesën e sipërme të iPad për 3 sekonda, ndërsa mbani ende butonin e energjisë, shtypni butonin e uljes së volumit dhe mbajeni atë për 10 sekonda.

 • Hapi 5: Lëshoni butonin e energjisë, mbani të shtypur butonin e volumit për 5 sekonda. Nëse ekrani mbetet i zi, pajisja juaj tani është në modalitetin DFU.

Si të rivendosni modalitetin DFU në iPad pa butonin Home

Si të rivendosni modalitetin DFU në iPad pa butonin Home

Për versionet e iPad para iPad Pro 2018 (versionet me butonin Home):

 • Hapi 1: Lidhni iPad me një kompjuter me iTunes të instaluar. Hapni iTunes.

 • Hapi 2: Fike iPad.

 • Hapi 3: Shtypni butonin e ndezjes në iPad për 3 sekonda.

 • Hapi 4: Ndërsa mbani butonin e energjisë, shtypni butonin Home dhe mbani të dy butonat për 10 sekonda. Nëse ekrani mbetet i zi, pajisja juaj tani është në modalitetin DFU.

Si të rivendosni modalitetin DFU në iPad me butonin Home

Si të rivendosni modalitetin DFU në iPad me butonin Home

Rivendosja në iTunes

Në rast se masat e mësipërme dështojnë, provoni të rivendosni iPad në iTunes. Përpara se ta bëni këtë, duhet gjithashtu të bëni kopje rezervë të të dhënave të rëndësishme për të shmangur humbjen e të dhënave gjatë rivendosjes së pajisjes.

Duke bërë:

 • Hapi 1: Nisni iTunes në kompjuter, lidhni kompjuterin iPad përmes portit Lightning.

 • Hapi 2: Kur lidhja të jetë e suksesshme, kliko me të majtën në ikonën e telefonit.

Klikoni në ikonën e telefonit në iTunes

Klikoni në ikonën e telefonit në iTunes

 • Hapi 3: Nëse nuk ka të dhëna të rëndësishme, shtypni Rivendosni iPhone/iPad. Në rast se dëshironi të rezervoni të dhënat tuaja, zgjidhni Rezervo tanipastaj në Rezervo automatikisht shtyp icloud ose Ky Kompjuterprisni që kompjuteri të kryejë një kopje rezervë të të dhënave.

Vendoseni pajisjen në modalitetin DFU

Vendoseni pajisjen në modalitetin DFU

 • Hapi 4: Pasi iPad të jetë në modalitetin DFU, shtypni dhe mbani tastin . SHIFT në tastierë, dhe në të njëjtën kohë kliko me të majtën Rivendos iPhone (iPad) dhe zgjidhni tjetër Rivendos në mesazhin që shfaqet në ekran.

Më pas, zgjidhni Restore në mesazhin që shfaqet në ekran

Shtypni Next

Zgjidhni të pajtoheni me kushtet në dy ndërfaqet që shfaqen

Njoftimi për përfundimin e rikthimit në gjendjen fillestare

Njoftimi për përfundimin e rikthimit në gjendjen fillestare

 • Hapi 7: Kur pajisja juaj të rindizet, do të shihni dy opsione. Ju lutemi zgjidhni 1 nga 2 dhe shtypni Vazhdo. Pajisja juaj është rikthyer te cilësimet duke përdorur iTunes.

Përditëso sistemin e ri iOS

Ndonjëherë pajisja nuk përditësohet, përmirësimi në një sistem të ri operativ gjithashtu mund të shkaktojë që iPad të mos e ngarkojë baterinë. Në këtë pikë, përpiquni ta trajtoni atë duke përditësuar sistemin e ri operativ për iPad tuaj.

Sillni makinën për garanci dhe kontrolloni në një objekt me reputacion

Përveç kësaj, mund të sillni iPad-in tuaj për garanci, ta kontrolloni atë në objektet e riparimit për një inspektim gjithëpërfshirës. Hcare është një qendër me reputacion riparimi dhe garancie për telefona, tabletë dhe iPad në qytetin Ho Chi Minh.

Tham Khảo Thêm:  Review Các Hãng Kem Chống Nắng Úc Được Tin Dùng Nhất Năm 2022

Duke ardhur në Hcare, do të përjetoni një shërbim riparimi të dedikuar, kohë të shpejtë zbatimi. Gabimet e pajisjes në lidhje me softuerin ose harduerin iPad do të vlerësohen nga Hcare dhe do të ofrohet zgjidhja më e përshtatshme.

Zëvendësoni baterinë cilësore të iPad në Hcare sot

Zëvendësoni baterinë cilësore të iPad në Hcare sot

Rregulloni situatën e mos karikimit për shkak të shishes së baterisë iPad

Disa shenja: Bateria e iPad zbrazet shpejt. Kur ngarkimi i baterisë në pjesën e pasme të iPad nxehet shumë, mund të ketë shenja ënjtjeje.

Arsyeja:

 • Vazhdoni të përdorni iPad derisa të fiket energjia për të karikuar

 • Futeni karikuesin gjatë natës edhe kur është plotësisht i ngarkuar 100% pa e shkëputur karikuesin

 • iPad i përdorur për një kohë të gjatë, duke përdorur karikues jo origjinal…

Si të rregulloni:

Në rast se pajisja ka një bateri, duhet ta sillni pajisjen në objekt për të kontrolluar kapacitetin e baterisë dhe statusin e baterisë në mënyrë që të kuptoni problemin me të cilin përballet makina dhe të keni një zgjidhje të përshtatshme.

Për ndihmë me riparimin dhe vlerësimin e gjendjes së baterisë iPad, ju lutemi vizitoni qendrën e riparimit Hcare. Teknikët e Hcare do të kontrollojnë dhe do t’ju japin një rregullim të shpejtë për iPad-in tuaj. Me përvojën profesionale të riparimit, Hcare siguron që ju të jeni të kënaqur me cilësinë e shërbimit dhe kohën e riparimit dhe garancinë.

Ejani të kontrolloni makinën në objekte me reputacion kur bateria është në shishe

Ejani të kontrolloni makinën në objekte me reputacion kur bateria është në shishe

Problemet me baterinë janë gjithashtu të zakonshme si në iPhone ashtu edhe në pajisjet e tjera teknologjike. Ju lutemi referojuni artikujve të mëposhtëm nga Hcare për të ditur se si t’i trajtoni siç duhet problemet e baterisë në iPhone:

 • Si të rregulloni iPhone që nuk karikohet vetë
 • 6+ mënyra për të kontrolluar kapacitetin e baterisë së iPhone
 • Zëvendësoni bateritë origjinale të telefonit në Hcare – merrni tani, çmimi më i lirë në Ho Chi Minh City

7+ Shënim i rëndësishëm kur ngarkoni baterinë e iPad

Për të zgjatur jetëgjatësinë e baterisë dhe për të shmangur gabimet që bëjnë që bateria e iPad të mos ngarkohet, ju lutemi vini re faktorët e mëposhtëm:

 • Çaktivizimi i 3G, 4G kur nuk përdoret, ndihmon në kufizimin e aplikacioneve që funksionojnë në sfond për të zgjatur jetëgjatësinë e baterisë.

 • Rekomandohet të përdorni karikuesin origjinal dhe kabllon e karikimit që erdhi me pajisjen.

 • Nëse pajisja është e ngarkuar kur bateria është e ulët, kapaciteti i mbetur i baterisë është rreth 10-20%, nuk duhet ta lini iPad-in të fiket përpara se të karikohet.

 • Ngarkoni baterinë në 90-100%, shmangni karikimin gjatë natës.

 • Mos e karikoni iPad me një bankë energjie me fuqi të ulët, portë USB.

 • Hiqeni kutinë për të reduktuar nxehtësinë gjatë karikimit.

 • Duhet të minimizojë përdorimin e iPad gjatë karikimit.

iPad nuk po ngarkohet me bateri mund të shkaktohet nga shumë faktorë. Ju lutemi referojuni masave të mësipërme për të rregulluar situatën e mos karikimit të iPad. Nëse keni ndonjë vështirësi ose zgjidhje joefektive ose keni nevojë të zëvendësoni baterinë e iPhone, ju lutemi kontaktoni Hcare në 1900 6979 ose dërgoni mesazhe në faqen e internetit të Hcare për këshilla falas dhe më të hollësishme.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết IPad sạc không vào pin? 10 cách khắc phục nhanh chóng . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Còn Bao Nhiêu Ngày Nữa Đến Noel 2023? Đếm Ngược Lễ Hội Giáng Sinh

Bạn có từng tự hỏi rằng còn bao nhiêu ngày nữa đến Noel 2023? Ngày đặc biệt ấy đã gắn liền với niềm vui, ấm áp gia…

Đặc điểm, Ý nghĩa, Cách trồng và chăm sóc

Hoa đồng tiền với vẻ đẹp tuyệt vời và ý nghĩa sâu sắc, trở thành món quà tuyệt hảo để tặng cho người thân, bạn bè và…

41+ Mẫu nhà vệ sinh hiện đại bậc nhất 2023

Bạn đang lên ý tưởng xây dựng nhà vệ sinh hiện đại, thay đổi kết cấu phòng tắm nhỏ trở nên đẹp sang trọng và tinh tế…

5 Cách Thông Tắc Vệ Sinh Bồn Cầu Bị Nghẹt NHANH NHẤT, HIỆU QUẢ

Đây là cách thông nhà vệ sinh bị tắc, chữa tắc bồn cầu khá hiệu quả, phù hợp cho các trường hợp bị tắc bồn cầu nhẹ….

Cách diệt mối tận gốc tại nhà hiệu quả. Top thuốc diệt mối an toàn

1. Mối xuất hiện ở đâu? Mối thích gỗ, vì trong gỗ có Cellulose – chất dinh dưỡng cần thiết cho sự sống của chúng. Do đó,…

Tất tần tật về cây hương thảo: Đặc điểm, ý nghĩa và công dụng

1. Giới thiệu về cây hương thảo Cây hương thảo Rosemary – chính xác là một loại thảo mộc thuộc họ bạc hà. Điều thú vị là…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *